Dat de overgang gepaard gaat met droogte, hoeven we je niet te vertellen. Maar in de wintermaanden kunnen die ongemakken verergeren. De boosdoener? De koude en ijle lucht. In deze blog ontdek je de meest voorkomende droogteklachten in de winter én wat je eraan kan doen.
Een droge huid is helaas een populaire kwaal tijdens de menopauze. In de koude wintermaanden droogt je huid nog meer uit. De reden? De luchtvochtigheid is een stuk lager, zowel de buitenlucht als de lucht binnen doordat je de verwarming hoger zet. Dat zorgt ervoor dat je huid extra vocht verliest. Het gevolg is een trekkerige, schilferige en soms jeukende huid.
Word je in de winter helemaal gek van jeukende handen, armen of benen? Dat fenomeen heet ‘winterjeuk’. De hete douches en warmere binnentemperaturen zijn de oorzaak. Het hete water in combinatie met de ijle lucht tast je huidbarrière aan. Voeg daar nog het schril contrast met de koude buitenlucht aan toe en je hebt hét recept voor een jeukende huid.
Merk je dat je meer last hebt van droge, jeukende ogen in het najaar? Dat is niet zo gek. De grote temperatuurverschillen tussen binnen en buiten zitten er voor iets tussen. Daarnaast is koude lucht ook droger dan warme lucht. Die combinatie maakt dat je traanvocht sneller verdampt. Soms kunnen je traanklieren de vraag naar vocht niet meer bijhouden en dat creëert irritatie.
Bevochtig je ogen
Je ogen extra bevochtigen, is de boodschap. Dat kan op verschillende manieren:
- Knipperen
Let erop dat je voldoende knippert. Telkens wanneer je oogleden dichtvallen, verschijnt er een dun laagje vocht over je oog. Een soort reset om je oog vochtig te houden.
- Oogdruppels
Help je traanklieren een handje door regelmatig oogdruppels te gebruiken. Die kan je kopen bij de opticien, maar vaak ook in de supermarkt. Je ogen zullen je dankbaar zijn.
Neem een ondersteunend supplement
Hydrateer je ogen van binnenuit met de Membrasin Eye Care Capsules.