Droge ogen

Droge ogen ontstaan wanneer er onvoldoende traanvocht wordt aangemaakt of als het traanvocht van onvoldoende kwaliteit is. Oogvocht is essentieel voor ons oog, het beschermt het oog tegen uitdroging en invloeden van buitenaf, het voedt het hoornvlies en houdt het hoornvlies glad.

Droge ogen komen zowel bij mannen als bij vrouwen voor. Kenmerken zijn een droog, korrelig gevoel en vermoeide ogen. Knipperen helpt, maar dat is meestal van korte duur. Ook tranen ze snel bij winderig weer.

Oorzaken

Een verminderde traanproductie of een verminderde kwaliteit van het traanvocht is een belangrijke oorzaak.

Symptomen

Een branderig gevoel en rood oogwit? Dat kan ontstaan doordat de hoeveelheid traanvocht afneemt.

Behandeling

De volgende tips helpen om snel van je droge ogen af te komen. Zorg er altijd voor dat ze voldoende vochtig blijven!

Vitamine A

Wat doet vitamine A voor de ogen? Het draagt bijvoorbeeld bij aan het behoud van een normale vochtbalans van de ogen.

Ervaring Membrasin gebruikers

  • Marja
    De eerste 6 weken heb ik 4 capsules per dag genomen, mijn huid is veel minder droog geworden. Nu gebruik ik nog maar 2 x per dag de capsules. Voorheen moest ik ook oogdruppels gebruiken, maar dat is nu niet meer nodig. Dus ik hoef veel minder te smeren en druppelen. Ik hou geld over voor Membrasin®.
    Marja

Membrasin Eye Care bij droge ogen

Membrasin® Eye Care is geschikt voor personen die contactlenzen dragen, veel computerwerk doen of een laserbehandeling hebben ondergaan, veel in droge ruimtes zitten (bijvoorbeeld airco) of door ouderdom drogere ogen krijgen.

Membrasin® bevat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24®, waarvoor alleen de hoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd. De olie zit vol gezonde stoffen zoals onverzadigde vetzuren omega 3, 6, 9 en omega 7 en vitamine A.