Droge slijmvliezen

Ons lichaam wordt beschermd door de huid en slijmvliezen (deze bevinden zich onder andere in de mond en de vagina). Een droge huid, droge ogen, droge mond, droge vagina of droge slijmvliezen in het algemeen … het heeft allerlei oorzaken. Een belangrijke is de overgang of menopauze. Hormonale veranderingen die hiermee gepaard gaan, beginnen soms al rond ons 40ste. Vervelend, want droogte leidt tot onder andere trekkerigheid en een branderig gevoel.

Vooral bij het ouder worden en tijdens en na de overgang is vitamine A van belang voor het behoud van een normale huid en slijmvliezen. Hoe helpt vitamine A ze in conditie te houden?

De overgang & overgangsverschijnselen

Over een droge vagina, droge huid, droge mond, droge ogen en andere overgangsverschijnselen.

Vitamine A & droge slijmvliezen

Droge slijmvliezen door de overgang of menopauze? Vitamine A helpt ze in conditie te houden, lees hier hoe.

Tips bij droge slijmvliezen

Droge slijmvliezen kunnen onaangenaam zijn. Lees hier enkele tips over wat je zelf kunt doen om dit tegen te gaan.

Ervaringen met Membrasin

  • Marja
    De eerste 6 weken heb ik 4 capsules per dag genomen, mijn huid is veel minder droog geworden. Nu gebruik ik nog maar 2 x per dag de capsules. Voorheen moest ik ook oogdruppels gebruiken, maar dat is nu niet meer nodig. Dus ik hoef veel minder te smeren en druppelen. Ik hou geld over voor Membrasin®.
    Marja

Membrasin bij droge slijmvliezen

Membrasin® bevat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24®, waarvoor alleen de hoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd. De olie zit vol gezonde stoffen zoals onverzadigde vetzuren omega 3, 6, 9 en omega 7 en vitamine A.
*Vitamine A draagt bij tot het instandhouden van normale slijmvliezen​
**Duindoornbesolie, gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie​