De overgang

De overgang is een natuurlijk proces dat elke vrouw in haar leven meemaakt. De overgang begint meestal tussen de 45 en 55 jaar (maar er zijn natuurlijk uitzonderingen). De eicelproductie loopt dan terug, de menstruatie wordt eerst onregelmatig en blijft uiteindelijk helemaal weg (de menopauze). De vrouwelijke hormoonproductie loopt terug. Gevolg? Droge huid, droge ogen en droge slijmvliezen.

Wat is de overgang?

De overgang is de levensfase waarin vrouwen uiteindelijk stoppen met menstrueren. De overgang begint tegenwoordig al rond hun veertigste, dan openbaren zich de eerste verschijnselen. Die symptomen worden in eerste instantie niet eens aan de menopauze toegeschreven.

Denk aan een droge huid, slijmvliezen en droge ogen. Tien jaar later, rond de 50, start de menopauze: de periode na de laatste menstruatie. 80 procent van de vrouwen die ouder zijn dan vijftig heeft overgangsverschijnselen waaronder droge huid, droge ogen, droge mond en droge slijmvliezen. Zeker 10 procent van de vrouwen ervaart deze verschijnselen al voor hun veertigste.

Menopauze & oestrogeenniveau

Symptomen overgang

De overgang gaat gepaard met typische overgangsverschijnselen. Sommige vrouwen schamen zich voor bepaalde symptomen zoals opvliegers of droge slijmvliezen. Anderen willen niet ‘klagen’ en doen er daarom niets aan. Jammer en vooral onnodig want overgangsklachten zijn heel normaal. En er is iets aan te doen!

Vrouwelijke hormonen beschermen ons tegen hart- en vaatziekten en houden onze huid, vochtbalans, haar, slijmvliezen en botten in conditie. De volgende overgangsverschijnselen komen veel voor:

opvliegers
droge huid
droge ogen en daardoor vermoeide ogen
droge slijmvliezen
• slaperig gevoel
• gewichtstoename
• minder concentratie
• verhoogde prikkelbaarheid
stemmingswisselingen
nachtelijk zweten

Wat is Membrasin?

Membrasin® bevat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24®, waarvoor alleen de hoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd. De olie zit vol gezonde stoffen zoals onverzadigde vetzuren omega 3, 6, 9 en omega 7 en vitamine A.

Membrasin® werkt alleen bij een droge huid, droge ogen en droge slijmvliezen. Niet bij andere overgangsverschijnselen.