Duindoornbes met omega 3, 6, 7 en 9

Naast omega 7 bevat Membrasin® duindoornbes ook omega 3, 6, en 9 vetzuren. Wat is eigenlijk het verschil tussen deze vetzuren? De onverzadigde vetzuren omega 3, omega 6, omega 9 en omega 7 zitten allemaal in Membrasin® duindoornbesolie. Hieronder een extra woordje uitleg over duindoornbes met omega 3, 6, 7 en 9.

Wat zijn omega vetzuren?

Omega vetzuren zijn onverzadigde essentiële vetzuren. Je lichaam heeft deze nodig voor allerlei ondersteunende processen, maar kan ze niet zelf aanmaken. Die vetzuren kan je wel uit je voeding halen.

Omega 3 vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren die je vindt in vette vis, walnoten, lijnzaad en chiazaad.
Ook omega 6 is een meervoudig onverzadigd vetzuur en zit vooral in zonnebloemolie, saffloer- en sojaolie en in margarine.
Omega 9 is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat door het lichaam zelf aangemaakt wordt. Maar het zit ook in olijven, noten en avocado’s.

Duindoornbesolie en omega 7

Omega 7 is een onverzadigd, plantaardig vetzuur dat onder andere in noten en duindoornbessen zit. Dit vetzuur is nog redelijk onbekend. De duindoornbes is één van de weinige vruchten die van nature omega 7 bevat.

Duindoornolie bij droge ogen, droge huid, droge slijmvliezen

Duindoornolie helpt bij droge huid en droge slijmvliezen (bijvoorbeeld door de overgang). Zo ondersteunt het onder andere bij droge ogen, droge mond en een droge (verouderende) huid.

Heb je interesse in Membrasin?