Tips bij een droge huid

Duindoornbesolie kan helpen bij een droge huid. Maar je kunt meer doen om deze verschijnselen te verzachten of tegen te gaan.
Hoe? Lees onderstaande tips bij een droge huid.

Over het algemeen draagt een gezonde levensstijl bij aan een gezond lichaam en dus ook aan een gezonde huid en gezonde slijmvliezen. Eet dus veel groenten, fruit, volle granen, noten, zaden en vette vis. Vermijd verder stress, roken en alcohol en zorg voor voldoende beweging. Verder helpen de volgende tips bij een droge huid:

Tips bij een droge huid

Bescherm jouw huid met een goede zonnebrandcrème wanneer je in de zon gaat. Door zonlicht veroudert de huid sneller. Verbranden kan zelfs DNA-schade geven.

• Gebruik een rijke, vochtinbrengende crème.

• Heet water droogt de huid uit. Was jouw gezicht met lauwwarm water.

• Gebruik af en toe een masker voor de droge, gevoelige huid.

• Drink zeker 1,5 liter water per dag om het vochtgehalte in de huid op peil te houden.

• Een gezichts- of hoofdhuidmassage helpt om de doorbloeding van jouw huid te bevorderen.

• Eet extra vette vis zoals zalm.

Duindoornbesthee

Door de hoge concentratie vitamine C, antioxidanten en de overige onmisbare vitaminen, mineralen en essentiële omega vetzuren, kunnen duindoornbessen gezien worden als een geweldige super food. Een echt vitaminebommetje. Gedroogde duindoornbessen zijn daarom ideaal voor in salades of in combinatie met ontbijtgranen, muesli of om er een verkwikkende kop thee van te trekken. Heb jij dat al eens geprobeerd?

Interesse in Membrasin?