Vitamine A & droge slijmvliezen

Naast droge lucht, ouder worden, bepaalde aandoeningen, erfelijkheid of gewoon pech is de overgang de belangrijkste oorzaak van droge slijmvliezen. Dat uit zich onder andere in problemen als droge ogen, een droge mond en een droge vagina. Hoe helpt vitamine A jouw slijmvliezen in conditie te houden?

Voor een goede werking moeten onze slijmvliezen vochtig zijn. Wanneer ze uitdrogen veroorzaakt dit allerlei ongemakken. Vitamine A kan helpen die ongemakken te voorkomen.

Vitamine A

Vitamine A stimuleert de productie van slijm waardoor de slijmvliezen vochtig blijven. Zo kunnen ze hun werk goed doen. Als slijmvliezen uitdrogen kan dit allerlei ongemakken geven zoals een droge mond, droge ogen en een droge vagina. Deze vitamine vind je in dierlijke producten zoals kaas, vis, eieren en vlees. Ook duindoornbesolie bevat veel vitamine A.

Wat zijn slijmvliezen?

Een slijmvlies is een dunne laag cellen die slijm produceren. Dat slijm beschermt ons lichaam en transporteert afvalstoffen. Zo beschermt het maagslijmvlies ons tegen het maagzuur in de maag. De slijmvliezen in de slokdarm bevochtigen de lucht om uitdroging te voorkomen en reinigen de lucht door stofdeeltjes op te vangen. Slijmvliezen zitten verder in de neus, mond, darmen, slokdarm en vagina.

Droge slijmvliezen

55 procent van de vrouwen in de overgang of menopauze heeft droge slijmvliezen. Door de afname van oestrogeen worden de slijmvliezen dunner. Daardoor ontstaan problemen als een droge vagina, een droge mond of droge ogen. Duindoornbesolie bevat omega vetzuren en vitamines die een positieve invloed hebben op de slijmvliezen. Vitamine A (retinol) draagt bij aan een normale werking van de slijmvliezen.

Wat is Membrasin?

Membrasin® bevat het unieke, zuivere en gestandaardiseerde duindoornbesolie-extract SBA24®, waarvoor alleen de hoogste kwaliteit duindoornbessen worden geselecteerd. De olie zit vol gezonde stoffen zoals onverzadigde vetzuren omega 3, 6, 9 en omega 7 en vitamine A.

Membrasin® werkt alleen bij een droge huid, droge ogen en droge slijmvliezen. Niet bij andere overgangsverschijnselen.